“Elke avond genieten van het buitengevoel”

In plaats van een open zonneterras dat in de zomer veel te warm werd, genieten Johan Crauwels en Wendy Van De Velde uit Tremelo nu maximaal van het buitenleven onder hun open pergola. SDS Veranda maakte het ontwerp en nam de totaalrealisatie op zich. “In de zomer eten we bijna elke avond buiten”, vertelt Wendy Van De Velde. “Het voelt net alsof we altijd op vakantie zijn!”

De familie koos heel bewust voor een open pergola en niet voor een gesloten veranda. “Onze woning is voldoende groot, zodat we geen extra leefruimte meer nodig hebben. Het stoorde ons wel enorm dat we niet optimaal van onze tuin konden genieten. Ons terras geeft uit op het zuidwesten. In de zomer werd het telkens veel te warm. Om te kunnen barbecueën met vrienden, moesten we een tent plaatsen. Dit is uiteraard niet altijd evident.”

 

Download onze brochure

 

Het ontwerp was direct een schot in de roos

Johan Crauwels en Wendy Van De Velde maakten kennis met SDS Veranda op een woonbeurs. “Na de eerste aangename ontmoeting is een adviseur van SDS Veranda bij ons langs geweest. Hij heeft alles vrijblijvend opgemeten. Bovendien tekende hij samen met ons al meteen een eerste ontwerp uit. We zagen het direct zitten. Dankzij de verschillende foto’s met de talrijke opties, konden we ons een goede voorstelling maken van de mogelijkheden.”

Met een pergola kan je alle kanten uit

Ook Johan De Slachmeulder van SDS Veranda is uiterst tevreden met het resultaat. “Dit project toont aan dat je – mits de nodige creativiteit – met een pergola bijzonder veel kan realiseren, ook op vlak van stijl en uitstraling. Vooral de pilaren en het plafond die bekleed werden met cederhout geven deze pergola een echte luxe-uitstraling. Projecten zoals deze kan je alleen maar realiseren als je over een eigen schrijnwerkerij beschikt. Zo was ook de gebogen vorm in het dak een bijzondere uitdaging. Dankzij de lichtstraat blijft het onder de pergola altijd voldoende licht.”

Het eerste ontwerp was meteen een schot in de roos. Wij hadden de extra woonruimte niet nodig, waardoor een gesloten veranda niet moest. Dankzij deze open pergola genieten we optimaal van de bosomgeving waarin we wonen.

Constructie gebouwd in acht dagen

De werkzaamheden verliepen bijzonder vlot. “In slechts acht dagen was de volledige constructie gebouwd”, vertelt Wendy Van De Velde. “Nadien werd alles netjes afgewerkt. SDS Veranda klaarde de volledige klus zoals het was afgesproken. Voor we het wisten, stond onder onze gloednieuwe pergola een gezellige loungeset en een complete eettafel.”

Woning blijft langer fris

Het is niet alleen aangenaam vertoeven onder de pergola, ook het binnenklimaat in de woning ondervindt voordelen. Wendy Van De Velde: “Omdat de zon vroeger rechtstreeks op onze grote achterramen scheen, warmde de woning zeer snel op. Nu blijft ons huis dankzij de bescherming van de pergola veel langer koel en fris.”

Volop genieten

De familie geniet alvast met volle teugen van hun investering. “Onze vrienden konden hun ogen niet geloven toen ze het eindresultaat de eerste keer zagen. De afgelopen zomer hebben we naar hartenlust gebarbecued. Dankzij onze straalkachels en de gezellige fleecedekens blijft het onder de pergola tot diep in de avond heerlijk warm.”

 

Download onze brochure