blog-stoort-het-geluid-van-de-regen-in-een-veranda

Stoort het geluid van de regen in een veranda?

Stoort het geluid van de regen in een veranda? Sommige van onze klanten vragen of ze moeten vrezen voor geluidsoverlast in een veranda als het regent. In moderne leefveranda’s hoeft u daar (letterlijk) niet meer van wakker te liggen. Sterker nog: heel wat mensen vinden het zacht tikkende geluid van regen op het glazen dak gezellig. Het versterkt het buitengevoel in uw veranda.

Vroeger zorgde het geluid van de regen in een veranda inderdaad voor lawaai. Wanneer het buiten stevig regende, klonk dat binnen soms alsof de hel was losgebarsten. Het kletterende geluid van inslaande regendruppels op het dak van de veranda was zo oorverdovend dat normaal praten niet langer mogelijk was. Een veranda was te vermijden wanneer het hard regende.

Isolerende beglazing op het dak

isolatie tegen geluid van regen lichtstraatEnkele decennia terug werden de meeste daken van veranda’s nog uitgerust met kunststof acrylplaten of in plexiglas. Vandaag worden de meeste veranda’s afgewerkt met een glazen dak. En een traditioneel plat dak wordt uitgerust met een geïntegreerde lichtstraat of lichtkoepel.

Doorgaans gaat het om dubbele beglazing of zelfs driedubbel glas. Dat isololeert goed tegen koude en hitte, maar ook tegen lawaai van natuurgeweld. Ook een zware plensbui blijft binnen de perken, met een aangenaam geluidsniveau.

De charmes van een veranda…

Een goede isolatie betekent niet dat je absoluut niets van de regen hoort. Dat hoeft ook niet. Eén van de charmes van een veranda is precies dat je de natuur en de seizoenen een stukje naar binnen haalt. Zonder de kou en het lawaai, dat spreekt vanzelf.

Jij zit lekker warm binnen, terwijl de regen zachtjes tegen de ramen tikt en op het dak valt. Je kan het vergelijken met het geluid dat je hoort wanneer regendruppels tegen een gewoon raam slaan. Knus! In elk geval ontvingen we nog nooit klachten gehad van mensen die het tikkende geluid van de regen niet konden waarderen.

Ontdek onze houten veranda’s, aluminium pergola’s en leefveranda’s

Meer weten over het isoleren van een veranda? Contacteer SDS Veranda voor meer informatie

 

 

 

Johan De Slachmeulder

About Johan De Slachmeulder