blog-waarom-is-een-veranda-interessant-voor-een-restaurant

Waarom is een veranda interessant voor een restaurant?

Een veranda is vandaag een echte troef voor een restaurant of brasserie. Een restaurant uitbreiden met een veranda is in eerste instantie een snelle, maar duurzame én financieel interessante oplossing. Want op die manier kan een restaurant permanent én stijlvol uitgebreid worden met een gezellige ruimte. Een ruimte die aantrekkelijk is voor de klanten. En die baadt in een overvloed aan natuurlijk licht en zonlicht. 

Waarom een restaurant uitbreiden met een veranda?

  • De extra ruimte is de grootste troef, eventueel ook te gebruiken voor  een groep of familiefeest.
  • De aantrekkingskracht voor klanten, die graag uitzicht hebben op de omgeving of de tuin.
  • Van buitenaf zien klanten dat het goed toeven is in uw zaak. Dus verhoogt de kans dat ze binnenstappen. Bovendien: een zaak waar het licht en luchtig is, geeft de klant vertrouwen.
  • Een veranda is bijzonder flexibel wat afmetingen en materiaalkeuze betreft. U kan bijvoorbeeld opteren voor een glazen dak, of een volwaardig plat dak met een lichtstraat.
  • Een uitbreiding met een veranda kan relatief snel gebouwd worden, zonder een langdurige, ingrijpende verbouwing.
  • Ook wat betreft zonwering, airco en verwarming zijn er talrijke opties. Op die manier is een veranda ook een troef tijdens koude winterdagen, of tijdens de zomer.

Een veranda aan de voorkant of in de tuin

Een veranda aan de voorkant van uw restaurant of café heeft enkele geweldige troeven. In eerste instantie fungeert het als comfortabel, overdekt terras wanneer het buiten op het terras nog te fris is. En tijdens de zomer biedt het een onweerstaanbaar buitengevoel. Want dan hebben klanten namelijk minder zin om binnen te zitten. En toch blijft het comfort helemaal op peil met een veranda: geen wind of regen, noch insecten die een optimale culinaire ervaring verstoren. 

U kan ook kiezen voor een wand met schuif- of plooiramen, om het buitengevoel helemaal te optimaliseren.

En in sommige gevallen volstaat misschien een andere outdoor-oplossing van SDS Veranda. Bijvoorbeeld een pergola, die grotendeels open is. Of een combinatie met een zonnescreen langs één of meerdere kanten.  Zelfs het dak van een moderne Renson-terrasoverkapping kan open, met een eenvoudige druk op de knop.

Zo’n constructie kan ook gebouwd worden op semi-permanente basis. Deze kan tijdens de winter dan tijdelijk verwijderd worden. Ook voor de meeste tijdelijke uitbreidingen met een veranda of pergola heeft u een (gemeentelijke) vergunning nodig.

Een veranda in de tuin van uw restaurant

Wanneer u over voldoende plaats beschikt, is een veranda aan de achterkant van het restaurant altijd een voltreffer. Zo’n uitbreiding met zicht op de tuin wordt gegarandeerd het favoriete plekje van uw klanten. Eten en drinken met zicht op een rustige en prachtig groene tuin: een onvergetelijke ervaring.

U kan een veranda ook gebruiken als aperitiefhoek of als aparte zaal voor familiefeesten of bedrijfsevenementen.

Altijd passend bij uw restaurant

Dankzij de flexibiliteit en de brede keuze aan materialen, afmetingen en soorten afwerking sluit uw nieuwe veranda naadloos aan bij de rest van uw zaak. Ook wat het ontwerp en design betreft, kan u heel wat verschillende kanten uit. Bij SDS Veranda kan u terecht voor enerzijds een klassieke stijl en anderzijds ook een strak en modern design.

Snelle bouwtijd en afwerking van a tot z

Een horeca-uitbreiding met een veranda heeft nog een bijkomend voordeel: de bouwtijd. De oplevering van een veranda-project gaat een stuk sneller dan een klassieke verbouwing of een gewone aanbouw. Op die manier hoeft u niet maandenlang te sluiten en inkomsten of klanten te verliezen.

SDS Veranda zorgt voor een strikte planning en opvolging van alle werken, van fundering tot afwerking. Dat kan enkel dankzij een goede voorbereiding en maatwerk in ons eigen atelier.

Tenslotte werkt SDS Veranda enkel met eigen vakmensen: metsers, loodgieters, schrijnwerkers, elektriciens,… Op die manier nemen wij de opvolging van het hele project voor onze rekening en kan u zich focussen op het runnen van uw zaak.

Uw brasserie of restaurant uitbreiden met een veranda? Contacteer ons voor een eerste kennismakingsgesprek

 

Johan De Slachmeulder

About Johan De Slachmeulder

Wij maken gebruik van cookies Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. meer informatie

SDS Veranda gebruikt cookies en scripts om uw voorkeuren te onthouden wanneer u onze website bezoekt om zo uw surfervaring te verbeteren. Daarnaast gebruiken we cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Gelieve ons cookiebeleid te accepteren om optimaal verder te surfen. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt u in uw browser uw instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze cookieverklaring.

Sluiten